Привърженици на руската Комунистическа партия се събраха на Пушкинския площад в центъра на Москва, за

...
Привърженици на руската Комунистическа партия се събраха на Пушкинския площад в центъра на Москва, за
Коментари Харесай

Комунистическата партия оспори електронния вот в Москва

Привърженици на съветската Комунистическа партия се събраха на Пушкинския площад в центъра на Москва, с цел да оспорят резултатите от електронното гласуване в столицата на парламентарните избори

От Комунистическата партия авансово бяха подали поръчка за митинг, само че местните власти я отхвърлиха, като се оправдаха с усложнената епидемиологична конюнктура. Периодично полицаите напомняха на протестиращите, че вземат участие в противозаконен митинг и ги призоваваха да се разотидат. 

До конфликти и арести обаче не се стигна. 

Освен това служителите на реда пускаха по високоговорители патриотични песни, с цел да заглушат виковете на митингуващите. Протестът продължи към час, като в него се включиха към 1000 души, по данни полицията - не повече от 400. 

Резултатите от гласуването в Москва с хартиени бюлетини даваха преднина на претендентите от Комунистическата партия. Резултатите от електронното гласоподаване бяха обявени цели 16 часа след приключването на изборния ден. След публикуването им се оказа, че на всички места печелят кандидатите от  “Единна Русия ”, което породи подозрения за манипулиране на електронното гласуване в изгода на ръководещата партия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР